Afscheid

Maandag 8 januari was de dag van mijn laatste consult bij dr Van den Bent. Hij had al voorspeld dat ik zijn pensionering nog mee zou maken en dat is ook waarheid geworden. Binnenkort gaat ook hij met pensioen, mijn volgende afspraak valt daarna en dus was het tijd voor afscheid.

Tijd om terug te kijken. Hij vertelde dat hij wel meer patiënten zoals ik had gewenst, “om te laten zien hoe het ook kan”. Verder merkte hij humoristisch op dat hij eigenlijk niets voor mij had gedaan, alle scans waren immers “ongewijzigd”. Ik verzekerde hem dat hij mij altijd een veilig gevoel had gegeven en natuurlijk een grandioze brief had geschreven. Hij was in elk geval iemand die ik nooit meer zou vergeten. Dat is wederzijds, zei hij. Ik sprak uit dat ik hem erg dankbaar was, maar niet zo erg (hier begon hij al te lachen en vulde aan …als de chirurg… en we lachten allebei).

Zo kwam dr Fujii ook weer in beeld. Het toeval wilde dat dr Van den Bent en dr Fujii elkaar nog in december 2023 hadden ontmoet op een congres in Niigata. “We hebben het nog over je gehad”, zei hij, “en we hebben ons samen verbaasd”.

Zo werd het al met al een emotioneel afscheid. Op verzoek van Yukiko werd het vastgelegd op ook door haar genomen foto die hier ook wordt afgebeeld.

Dr Van den Bent laat mij niet aan mijn lot over. Hij heeft zich gebogen over zijn opvolging en besloten dat het stokje wordt overgenomen door dr Marjolein Geurts (zie op deze pagina haar profiel). Ze was zo vriendelijk om even aan te schuiven om kennis te maken, dit verliep veelbelovend. Zo hoop ik met mijn nieuwe arts de komende jaren verder te gaan met overleven. De eerste afspraak voor controle met MRI zal zijn over 6 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *